BE-MAX X DUTCH DESIGN WEEK

In de bruisende stad Eindhoven vond van 21 tot en met 29 oktober het grootste designevenement van Noord-Europa plaats: Dutch Design Week. Meer dan 2600 ontwerpers presenteerden hun creaties aan een publiek van ruim 350.000 bezoekers uit het binnen- en buitenland. Ook wij namen deel aan dit grootse event!

Bemax-office-concepts-kantoorinrichting-werkruimte-ddw-dutchdesignweek-innovatie-nieuwe-showroom1

Dit jaar markeerde wij een bijzondere mijlpaal! Net voor aanvang van de Dutch Design Week zijn wij, van onze vertrouwde locatie in het Videolab, verhuisd naar het prachtige nieuwe gebouw Donna. En wauw wat is dit een geweldig mooie plek. Onze showroom is gevestigd op de 3e verdieping en is maar liefst drie keer zo groot geworden ten opzichte van onze vorige showroom!

Bezoekers kregen de kans om onze nieuwe werkplek te verkennen via een speciaal uitgestippelde route. Via acht verschillende stops werden de bezoekers meegenomen door het Biophilic Design concept dat in onze showroom is toegepast. Gedurende de route konden de bezoekers ons Biophilic Design handboek doorbladeren. Ben je toch meer een fan van beeld in plaats van tekst? Geen probleem! Wij hadden supertoffe video’s gekoppeld aan de stops, waarbij alle ins en outs van het handboek werden uitgelicht. Tijdens de route kregen de bezoekers ook de kans om heerlijk te ontspannen in de jungle room of bij de openhaard, te schommelen met een uitzicht over het geweldige Strijp-S en leuke foto’s te maken bij de Photobooth.

Tijdens de Dutch Design Week konden bezoekers, naast het lopen van de route door de showroom, ook diverse events bijwonen. Deze geweldige events werden mogelijk gemaakt door samenwerkingen met Interface, INinterieurs, Studio Lime en Moodo interieurontwerp.

Interface

Design with purpose

Interface, een pionier op het gebied van duurzaamheid, is voorstander van het Biophilic Design concept. Zij begrijpen dat het integreren van natuurlijke systemen en processen in onze gebouwen en stedelijke omgevingen van cruciaal belang zijn voor de gezondheid van de mens. Tijdens de Dutch Design Week organiseerden zij de unieke training ‘Design with purpose’. In deze sessie nam Interface de deelnemers mee in het proces en de resultaten van: design dynamisch, indirect en symbolisch met impact op de natuur.

Bemax-office-concepts-kantoorinrichting-werkruimte-ddw-dutchdesignweek-innovatie-nieuwe-showroom2
biophilic-design-training-Bemax-office-concepts-kantoorinrichting-werkruimte-ddw-dutchdesignweek-innovatie-nieuwe-showroom

INinterieurs

Biophilic Design training, Donna Concept lezing & rondleiding met de interieurarchitect

INinterieurs, een inspirerend en enthousiast interieurontwerpbureau, speelde een cruciale rol bij het ontwerpen en inrichten van o.a. onze nieuwe showroom. Tijdens de Dutch Design Week coördineerden zij drie diverse evenementen.

Biophilic Design training: bij Biophilic Design staat de verbinding tussen mens en natuur centraal in het ontwerpen van ruimtes. INinterieurs heeft de deelnemers meegenomen in de voordelen van dit concept (stress verlagend, productiviteit en creativiteit verhogend) en hoe dit toegepast dient te worden in een ruimte.

Donna concept lezing: Donna is het nieuwe pand op het creatieve Strijp-S. Een plek waarbij buiten naar binnen is gehaald en wonen en werken samenkomen. INinterieurs mocht de workspaces (5 verdiepingen!) inrichten en dit hebben zij gedaan aan de hand van het Biophilic Design concept. Tijdens deze inspirerende lezing vertelde INinterieurs wat hier allemaal bij kwam kijken en hoe zij het Biophilic Design concept hebben toegepast.

Rondleiding Donna met de interieurarchitect: tijdens deze rondleiding nam INinterieurs de  deelnemers mee door het gebouw Donna en vertelde daarbij hun ontwerpvisie.

Studio Lime en Moodo Interieurontwerp

Duurzaamheid X Biophilic Design training

Studio Lime en Moodo interieurontwerp zijn beide actief in interieurontwerp en kennisdeling. Zij vinden het belangrijk om een gezonde en natuurlijk werkomgeving te creëren, waarbij zij het Biophilic Design concept toepassen. Tijdens de Dutch Design Week bundelden ze hun krachten en organiseerden ze gezamenlijk de training ‘Duurzaamheid X Biophilic Design’. Hierin lieten ze deelnemers zien hoe Biophilic Design kan bijdragen aan de duurzaamheid van de mens, natuur en planeet en hoe dit vervolgens vertaald kan worden naar circulaire en duurzame interieurontwerpen.

Bemax-office-concepts-kantoorinrichting-werkruimte-ddw-dutchdesignweek-innovatie-nieuwe-showroom4

Met trots kijken we terug op een geslaagde Dutch Design Week vol inspiratie. Wij kregen de kans om onze nieuwe showroom te laten zien aan een groot publiek! We zijn dankbaar voor de geweldige samenwerkingen die ons in staat stelden om een gevarieerd programma aan events aan te bieden.

Aan alle bezoekers van onze showroom en deelnemers aan de events: bedankt voor jullie aanwezigheid. We hopen dat jullie net zo hebben genoten als wij. Jullie aanwezigheid heeft deze week extra bijzonder gemaakt.