Biophilic Design Interieur

De term Biophilic Design komt steeds vaker voorbij en met de definitie zijn we inmiddels bekend, maar hoe creëer je nou een Biophilic Design interieur? In deze blog bevindt zich een stappenplan, die tot een Biophilic Design interieur leidt.

Honderden studies hebben aangetoond dat een Biophilic Design interieur begint met de drie hoofdonderwerpen:

1. Direct contact met de ‘echte’ natuur
2. Indirecte associatie met de natuur
3. Indeling van de ruimte, de ontdekkingsdrang en de bewegingen in de natuur

 

Om deze drie hoofdonderwerpen volledig toe te passen binnen een interieur adviseren wij onderstaand 7 stappenplan.

Voor meer informatie over de definitie, studies, cijfers en de drie hoofdonderwerpen klik hier.

Een Biophilic Design interieur

Creëer een Biophilic Design interieur door onderstaande zeven punten toe te passen.

Download onderstaande catalogus voor meer informatie over Biophilic Design, cijfers, studies, de drie hoofdonderwerpen en het zeven stappenplan.

1. Toevoeging ‘echte’ natuur

Prikkel alle zintuigen door het toevoegen van natuurlijke elementen in het interieur. Er zijn diverse manieren om de connectie tussen mens en natuur te herstellen binnen een interieur. Voeg bijvoorbeeld een fontein, planten of een aquarium toe aan het interieur of hang een vogelhuisje buiten voor het raam op.

2. Natuurlijke materialen

Onder natuurlijke materialen wordt onder andere wol, hout of steen verstaan. Het hoeft dan niet per se massief te zijn, maar kan er ook naar associëren. Natuurlijke materialen geven ons een warm gevoel. Er zijn diverse momenten waarbij er binnen een interieur kan worden gekozen voor natuurlijke materialen bijvoorbeeld door te kiezen voor een houten ombouw van een belcel, een stenen tafel of houten stoelen zoals de Wei van Bejot.

3. Natuurlijke vormen, kleuren, patronen en elementen

Een Biophilic Design interieur bestaat uit organische vormen, aardetinten en diverse patronen. Speel het niet safe, maar laat je creativiteit de vrije loop en de meest unieke designs komen tevoorschijn!

4. Creëren van uitzicht en overzicht

Ons innerlijke oermens behoudt graag het overzicht om te kijken of er vijanden of vrienden aankomen, waar we kunnen eten en of het veilig is om water te drinken bij de waterval. Dit is nog steeds zo in een interieur!

Open kantoorruimtes zijn dus zo slecht nog niet! Maak een afwisseling tussen hoge en lage elementen en kies voor transparante opties.

5. Beschutting en rustige toevlucht plaats

Ook dit zit er van nature in, wij als mens willen ons graag kunnen afzonderen wanneer de prikkels ons te veel worden. Creëer daarom plekken in het interieur waar men zich beschut voelt en zich kan afzonderen, waar het rustig en stil is.

6.  Bewegende, stimulerende en onverwachte elementen

Dynamische elementen die aanzetten tot bewegen of onverwacht veranderen. Denk hierbij aan een de luchtstroom die wijzigt, licht dat naar verloop van tijd verandert, zee geluiden afspelen of meubilair dat men in beweging brengt.

7. Avontuurlijke en intrigerende elementen

Avontuurlijke elementen die ons stimuleren om op onderzoek uit te gaan. Bijvoorbeeld  een glazen vloer, een balkon, een trap die de hoek om gaat of onder water doorlopen.

Intrigerende elementen (ook wel speelse elementen) zijn onderdelen in het interieur die bepaalde emoties of associaties oproepen, die je terugbrengen naar die boomhut van uit je kindertijd of een herinnering op het strand oproepen.

Blijf op de hoogte van alle concepten!

Meld u aan en ontvang één keer per maand de nieuwsbrief.

Neem contact met ons op en zet een stapje in de richting van een Biophilic Design interieur.

Wij helpen u graag! Wij werken namelijk met een groot, verspreid en gespecialiseerd dealernetwerk (projectinrichters en architecten) en wij ondersteunen en adviseren u graag bij de zoektocht naar de juiste partij.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Be-Max Office Concepts werkt nauw samen met experts.