banner-biophilic-design-kantoorinrichting-natuurlijke-elementen-kantoorinrichting-kantoorinterieur-klantcase-functionele-werkomgeving-akoestiek

Hoe transformeer je een lege ruimte binnen enkele maanden tot een functionele en inspirerende werkomgeving? Dit was de uitdaging voor e3 Benelux, een marktleider in Data Loss Prevention. Door onze sterke focus op het welzijn van mensen en het volgen van de laatste trends binnen kantoorinrichting, werkten we samen met INinterieurs om de visie van e3 Benelux te realiseren.

Tijdens een bezoek aan het bedrijfspand en aan onze showroom, waar ons kantoormeubilair en het Biophilic Design concept volledig is geïntegreerd, raakte e3 Benelux direct geïnspireerd. Ze konden hier niet alleen de mogelijkheden en esthetiek van ons kantoormeubilair ervaren, maar ook de ontwerpvisie van INinterieurs via het Biophilic Design concept. Dit bezoek legde de basis voor contact met de ontwerpstudio, wat vervolgens resulteerde in een samenwerking voor de realisatie van hun nieuwe werkomgeving.

Een inspirerende en functionele werkplek

Met een strakke deadline voor ogen, moest er binnen enkele maanden een lege ruimte voor e3 Benelux worden omgetoverd tot een functionele en inspirerende werkplek. In het ontwerp werd Biophilic Design toegepast, waarbij elementen van de natuur werden geïntegreerd om een ​​verbindende en rustgevende sfeer te creëren. Dit ontwerpprincipe biedt een diverse voordelen voor werknemers, zoals een verhoogd gevoel van welzijn, verbeterde concentratie en productiviteit, en een betere luchtkwaliteit. Daarnaast is er vanuit een strategisch ontwerp gewerkt, waarbij er rekening is gehouden met de verschillende manieren van werken. Voor de programmeurs, die behoefte hebben aan minimale afleiding en geluidsoverlast, zijn er diverse akoestische oplossingen toegepast. Van bouwkundige afscheidingen tot akoestische tussenwanden bij de bureaus, akoestische panelen, vloerbedekking en een hushMeet.Large akoestische vergaderunit voor overleg en videocalls.

Om te voldoen aan de behoefte aan privacy en een aangename werkomgeving, is er gekozen voor een multifunctionele oplossing: de hushLock kastenwand met plantenbakken. Deze kasten staan op alle kopse kanten van de werkeilanden en zorgen ervoor dat het aanzicht van de bureaus er netjes uitziet, terwijl de werknemers beschut zitten en zicht hebben op de prachtige planten.

De hushLock kastenwand is ook strategisch geplaatst bij de ingang van het kantoor, waardoor de werkplekken van buitenaf goed worden afgeschermd. Deze kasten bieden extra opbergruimte en fungeren als persoonlijke lockers met slotjes. Omdat deze kastenwand het werkgedeelte effectief afschermt, is er van deze ruimte een loungehoek gemaakt. Naast het bevorderen van geconcentreerd werken, is het belangrijk om ook een ruimte te bieden voor ontspanning. Met de prachtige Fora loungebank, groen aan de muren en in de kastenwand en een organisch vloerkleed kunnen medewerkers hier volledig tot rust komen. Deze combinatie van het kantoormeubilair, decoratie en natuurlijke elementen past perfect binnen het Biophilic Design concept.

“Beplanting draagt bij aan het welzijn en werkgeluk van werknemers. Het verbetert bovendien ook de akoestiek binnen een ruimte.”

bemax-biophilic-design-klantcase-kantoorinrichting-natuurlijke-elementen-kantoorinrichting-kantoorinterieur-modulaire-bank-organische-vormen-hout-planten-groen-interieur

Reactie op het eindresultaat

De reacties van zowel medewerkers als leveranciers op het eindresultaat van de nieuwe werkomgeving zijn uitermate positief. De eindklant benadrukt dat de energie voelbaar is, waarbij vooral de aanwezigheid van planten sterk bijdraagt. Daarnaast wordt het comfort en gemak van het kantoormeubilair erg gewaardeerd. De uitstraling van het pand en de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes spelen ook een cruciale rol in het creëren van een aangename werkomgeving.

“Het was spannend of de werkelijkheid overeen zou komen met het concept, maar we zijn erg tevreden over het eindresultaat. Na de verhuizing hebben we enkele kleine aanpassingen laten doen, die Be-Max en INinterieurs snel en efficiënt hebben aangepakt. Nu genieten we volop van onze prachtige werkomgeving.”

Producten binnen deze kantoorinrichting

Aangezien e3 Benelux al vertrouwd was met Mikomax-producten sinds de oprichting van het bedrijf (2011), was het een logische stap om onze samenwerking verder uit te breiden.

Het favoriete product in hun kantooromgeving? De hushMeet.Large akoestische vergaderunit! Deze vergaderunit wordt intensief gebruikt en draagt bij aan een efficiënte werkwijze, waardoor het een onmisbaar onderdeel is geworden binnen de werkomgeving.

Mikomax-Hushoffice-Hushmeet.large-concentratie-akoestische-werkplek-vergaderplek-vergaderoplossing-akoestiek

HushMeet.Large
(Hushoffice)

Mikomax-Hushoffice-hushLock-flexibele-kast-oplossing-kast-op-kantoor-kluisjes-op-kantoor-kantoorkast-opslag-kluisjes-lockers

HushLock
(Hushoffice)

Mikomax-StandUp-R-zit-sta-bureau-verstelbaar-bureaublad

Stand Up-R
(Mikomax)

Mikomax-StandUp-zit-sta-bureau-verstelbaar-bureaublad

Stand Up
(Mikomax)

bejot-orte-3dh-vergaderstoel-kantoorstoel-bureaustoel-conferentiestoel-stoel

Orte
(Bejot)

Bejot-epocc-barstoel-barkruk-loungeruimte-horecastoel-kantine

Epocc
(Bejot)

Bejot-fora-bank-zitbank-loungebank-loungeruimte

Fora fauteuil
(Bejot)

Bejot-fora-bank-zitbank-loungebank-loungeruimte-banken

Fora zitbank
(Bejot)

Bejot-table-coffee-koffietafel-bijzettafel-salontafel-kleine-tafel

Tables coffee
(Bejot)

Wilt u ook een inspirerende en functionele kantooromgeving?

Met onze expertise en die van INinterieurs heeft e3 Benelux een opmerkelijke transformatie doorgemaakt: van een lege ruimte naar een functionele en Biophilic Design werkomgeving.

Wilt u ook uw kantoor transformeren tot een inspirerende en functionele werkplek? Laat ons u helpen! Neem contact op en ontdek hoe we samen jouw visie tot leven kunnen brengen.