banner-biophilic-design-kantoorinrichting-natuurlijke-elementen-kantoorinrichting-kantoorinterieur-klantcase

In een wereld waarin een kantooromgeving meer is dan alleen een plek om te werken, stond de eindklant voor een uitdaging: hun nieuwe kantoorruimte transformeren tot een inspirerende oase.

Als toonaangevende speler in de kantoorinrichtingsindustrie, zijn wij altijd gefocust op het begrijpen en anticiperen van behoeften, het welzijn van mensen, trends en ontwikkelingen binnen kantoorruimtes. Daarbij staan wij volledig achter het Biophilic Design concept, dat gericht is op het creëren van omgevingen die de menselijke connectie met de natuur versterken. Binnen het Biophilic Design concept werken wij vaak nauw samen met onze partner INinterieurs, zo ook voor dit project.

De zoektocht naar een inspirerende oase

De ervaring tijdens de rondleiding door het bedrijfspand en onze showroom, waar de eindklant volledig ondergedompeld werd in de wereld van Biophilic Design, bleek een keerpunt te zijn in de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het gehele pand is volledig volgens het Biophilic Design concept en ons kantoormeubilair ingericht. De rondleiding liet de klant de kracht van dit concept zien en ze realiseerden zich de positieve impact ervan op werkomgevingen. Ze wilden dit ook voor hun nieuwe werkomgeving en zo ontstond het contact met ontwerpstudio INinterieurs.

De ontwerpstudio maakte tijdens haar ontmoeting met de eindklant indruk door de schetsen en ideeën, waarbij ook veel van ons kantoormeubilair was ingetekend.

“De frisse benadering en creatieve visie van INinterieurs wekten direct interesse bij ons. Na enkele bijeenkomsten, waarbij ze met veel nieuwe ideeën kwamen, zijn we tot de definitieve inrichting gekomen. We zijn uitermate tevreden met het uiteindelijke resultaat van deze samenwerking”.

Biophilic Design stond centraal bij het creëren van de kantoorruimte als een inspirerende oase. Dit werd gerealiseerd door de integratie van ons kantoormeubilair, beplanting, organische vormen, natuurlijke materialen en een gedurfd kleurenpalet.

bemax-biophilic-design-klantcase-kantoorinrichting-natuurlijke-elementen-kantoorinrichting-kantoorinterieur-modulaire-bank-organische-vormen-hout-planten-groen-interieur

Bij binnenkomst in het kantoor word direct de aandacht getrokken door een ware blikvanger: de modulaire Quadra bank, van ons merk Bejot, met een prachtige groene plant in het midden. Daarnaast werden diverse plantenbakken strategisch geplaatst bij elk werkstation, zodat werknemers constant in contact staan met natuurlijke elementen. Een indrukwekkende Greenwall, bevestigd aan de hushMeet.Large, dient als een groen kunstwerk dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook de lucht zuivert. Zelfs de functionele elementen van het kantoor, zoals onze hushLock kastenwand, zijn omgetoverd tot levendige en inspirerende ruimtes met plantenbakken. Deze doordachte toepassing van beplanting versterkte niet alleen de connectie met de natuur, maar creëerde ook een gezonde en stimulerende werkomgeving voor alle werknemers.

De organische vormen vormden het hart van het interieurontwerp, waarbij strakke lijnen worden doorbroken door vloeiende en golvende contouren, geïnspireerd op de natuur. Naast de modulaire Quadra bank, worden de organische vormen subtiel herhaald binnen verschillende elementen van het interieur. Van de vloerafwerking tot kleurvlakken op de muur en zelfs een half rondlopend gordijn. Het kleurenpalet dat de ontwerpstudio koos, was erg gedurfd en onverwacht voor een Biophilic interieur. Er werden meerdere blauwe tinten en zelfs een diep bordeauxpaars kleur toegevoegd. Deze kleuren zijn zorgvuldig geselecteerd om de organische elementen te accentueren en als ware statements naar voren te laten komen, waardoor de ruimte levendiger en dynamischer aanvoelde.

Reactie op het eindresultaat

Het eindresultaat overtrof alle verwachtingen van de eindklant en dat werd duidelijk bevestigd door de positieve reacties van de medewerkers op hun nieuwe werkomgeving.

“Het is een waar genoegen om weer gezamenlijk in één ruimte te werken, waarbij we de combinatie van licht, kleurgebruik, beplanting en het algehele Biophilic Design concept zeer waarderen.’’

Producten binnen deze Biophilic Design kantoorinrichting

De favorieten producten van de medewerkers zijn de Stand Up-R bureaus en akoestische vergaderunits van Mikomax (Hushoffice). De bureaus worden enorm gewaardeerd vanwege hun functionaliteit en het moderne ontwerp, wat esthetische waarde toevoegt aan de werkomgeving. De Hushoffice akoestische units, zowel groot als klein, zijn compact, comfortabel en zeer gebruiksvriendelijk, waardoor ze perfect passen in de moderne kantooromgeving. Samen creëren ze een werkomgeving die zowel praktisch als comfortabel is en waar medewerkers efficiënt kunnen werken.

Mikomax-Hushoffice-HushHybrid-concentratie-akoestische-hybride-werkplek-vergaderplek-vergaderoplossing-akoestiek

HushHybrid
(Hushoffice)

Mikomax-Hushoffice-Hushmeet.large-concentratie-akoestische-werkplek-vergaderplek-vergaderoplossing-akoestiek

HushMeet.Large
(Hushoffice)

Mikomax-Hushoffice-hushLock-flexibele-kast-oplossing-kast-op-kantoor-kluisjes-op-kantoor-kantoorkast-opslag-kluisjes-lockers

HushLock
(Hushoffice)

Mikomax-StandUp-R-zit-sta-bureau-verstelbaar-bureaublad

Stand Up-R
(Mikomax)

Mikomax-Balance-elektrisch-zit-sta-bureau-verstelbaar-bureautafel-houten-tafel

Balance
(Mikomax)

Mikomax-Flexido-A-bureautafel-conferentietafel-vergadertafel-houten-tafel

Flexido
(Mikomax)

Bejot-Quadra-ronde-organische-modulaire-bank-circulaire-zitbank-loungebank-biophilic-design

Quadra
(Bejot)

bejot-orte-3dh-vergaderstoel-kantoorstoel-bureaustoel-conferentiestoel-stoel

Orte
(Bejot)

bejot-oxco-small-kuipstoel-vergaderstoel-kantoorstoel-horecastoel-stoel

Ox:co Small
(Bejot)

Bejot-Epocc-stoel-kantoorstoel-horecastoel-vergaderstoel-horeca

Epocc
(Bejot)

Bejot-Vieni-loungestoel-kantoorstoel-schommelstoel-horecastoel-wachtruimte-receptie-stoel

Vieni
(Bejot)

Bejot-Table-Cross-verstelbare-tafels-hoog-laag-kantoor-horecatafels-houten-tafel-biophilic-design

Table Cross
(Bejot)

Bejot-Point-kantoor-poef-zitplaats-rond-zitje

Point
(Bejot)

Wilt u ook een inspirerende Biophilic Design kantooromgeving?

Vandaag de dag floreert de eindklant in een omgeving die niet alleen praktisch en comfortabel is, maar ook inspirerend voor haar medewerkers.

Bent u ook op zoek naar een transformatie voor uw werkomgeving? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw visie tot leven te brengen.